Kost & recept

Lättlagad kycklingfilé i ugn

Fräsch kyckling i ugn.
Fräsch kyckling i ugn.

Något vi äter mycket i min familj är kycklingfilé. Lättaste sättet att tillaga den är enligt mig i ugnen. Det är då bara att lägga filéerna på en plåt med bakplåtspapper och lite olja.

Klart att äta!
Klart att äta!

Sedan brukar jag gnida in dem med olivolja, soyasås, lite tabasco och diverse kryddor. Grönsaker som paprika, broccoli, morot & abergine är gott att rosta tillsammans med kycklingen. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 25 min på 225°. Skär lite i kycklingen för att se så att köttet inte är rosa.

Jag brukar tillaga en stor sats så att jag har till lunch resten av veckan. Sen kan man bara variera tillbehören (t ex råris, bulgur, potatissallad etc.)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Trend o Träning » Kost & recept » Storkok
  15 november 2009 at 20:21

  […] på jobb/dagis är alla hungriga och det måste gå fort att laga mat. Tidigare idag tillagade jag kycklingfiléer i ugnen som jag tar med i matlådan till jobbet och till middag fixade jag en stor sats köttfärssås och […]

 • Reply
  Kungen
  23 januari 2011 at 8:10

  Ser smarrigt ut! Detta ska provas! Letar lite olika recept på kyckling. Hittat ett annat på kycklingfilé i ugn men söker fler att prova innan vi ska ha gäster om ett par veckor! Tack för inspirationen!

 • Reply
  My Homepage
  08 december 2011 at 23:18

  Perfectly indited content material , thanks for selective details . 573301

 • Reply
  source
  28 maj 2012 at 10:39

  Odd , this post turns up with a dark hue to it, what color is the primary color on your web site?

 • Leave a Reply