Kesella

Det perfekta mellanmålet.

Det perfekta mellanmålet.

Finns det något billigare, nyttigare eller smidigare mellanmål än lättkesella. I alla fall för dig som vill ha mycket protein. En burk lättkesella innehåller hela 32,5 g protein och endast 8,5 g kolhydrater och 2,5 g fett. Dessutom är det protein som tas upp långsamt av kroppen och passar utmärkt till frukost eller kvällsmål. Även efter träningen är det bra, men då i kombination med snabba kolhydrater (t ex en banan, riskakor, juice, russin).

Det finns massor av sätt att variera sin kesella på. Man måste inte vara hälsofreak för att tycka att det smakar gott. Här är några smarriga alternativ:

  • Kesella med äppelmos/rivet äpple, kanel. Blanda till en kräm och toppa med hackade mandlar.
  • Byt ut en del av din morgonyoghurt/fil mot en burk lättkesella för att öka proteininnehållet. Till det äter du det du brukar (müssli, flingor, bär etc.)
  • Kesella med lågkalori lingonsylt (eller din favoritsylt) och linfrö.
  • Kesella med lite honung och valnötter.
  • Blanda proteinpulver med vaniljsmak till en tjock kräm och ät tillsammans med kesella och blåbär.
  • Mixa med frysta bär, lite vaniljsocker och lite yoghurt. Blir en nyttig glass.

Hur äter du din kesella?

Anna

Trend o träning är en av Sveriges största träningsbloggar med en skön mix av trender, övningstips, mode, kost och test av nyheter. Du får följa Anna Lissjanis liv med 4 barn och en karriär som frilansande personlig tränare, yogainstruktör, layoutare och illustratör. Ett brinnande träningsintresse, massor av inspiration, humor och allvar du bara inte får missa!

13 Comments

  1. Väldigt gott är att ta den 10%-iga kesellan och bara ringla lite honung ovanpå – sjukt gott!

  2. Om jag tränat riktigt mycket cardio brukar jag lyxa till det med de smaksatta. Det är riktigt gott!

  3. Bara blandar den med frysta bär precis som Annika gör. Slipper man lägga i onödiga typer utav socker.

  4. Blandar med äpplebitar och ringlar honung över. Lyxar till det med nötter ovanpå ibland

  5. Det står ju på burken att det endast är 13% protein?

  6. Jag brukar tillsätta rostade sojabönor och kanel i Kesellan.

    sojaböna
    100g
    440kcal
    protein 42g
    kolhydrater 24g
    fett 20g

  7. Jag har i fun light saft i min kesella och blandar runt, riktigt gott :]

  8. Köper naturell, mosar ner banan, häller i torkade frukter och bär.
    Mycket gott.

  9. Somebody necessarily assist to make critically posts I would state. This is the first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to create this particular put up extraordinary. Wonderful task!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *