Moussaka

10 juni 2010

moussakaEn perfekt rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.

Ingredienser:

  • 2 små auberginer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2-3 msk vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 dl riven ost

ingr_moussaka

Gör så här:

  1. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
  3. Tillsätt färsen och smulstek.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
  5. Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
  6. Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
  7. Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
  8. Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply carro 10 juni 2010 at 8:24

    Åh, älskar moussaca, så gott!!

  • Reply MiaShopping 10 juni 2010 at 8:55

    Vi gjorde något liknade igår. Det blev supergott! Förresten så tycker Inger att du ska ge ut en kokbok med dina recept som du visat här i bloggen.

  • Reply SAn 10 juni 2010 at 9:16

    Gud så gott! Det tror jag att jag ska laga ikväll :)

  • Reply Anna 10 juni 2010 at 10:47

    Ja, det smakade bra! :)

    Mia – jag har fått receptet av dig. En kokbok vore roligt, men har nog för få recept än så länge.

  • Reply Moussaka | i am SAn 15 juni 2011 at 20:17

    […] mig och sa att det åt vi ofta när vi var små. Fast med potatis då. Jag gjorde moussaka enligt detta receptet på Annas blogg och det kommer definitivt lagas fler gånger i detta hemmet . Använder nya […]

  • Leave a Reply

    Follow on Bloglovin