Moussaka

moussakaEn perfekt rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.

Ingredienser:

  • 2 små auberginer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2-3 msk vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 dl riven ost

ingr_moussaka

Gör så här:

  1. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
  3. Tillsätt färsen och smulstek.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
  5. Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
  6. Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
  7. Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
  8. Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Anna

Trend o träning är en av Sveriges största träningsbloggar med en skön mix av trender, övningstips, mode, kost och test av nyheter. Du får följa Anna Lissjanis liv med 4 barn och en karriär som frilansande personlig tränare, yogainstruktör, layoutare och illustratör. Ett brinnande träningsintresse, massor av inspiration, humor och allvar du bara inte får missa!

5 Comments

  1. Vi gjorde något liknade igår. Det blev supergott! Förresten så tycker Inger att du ska ge ut en kokbok med dina recept som du visat här i bloggen.

  2. Ja, det smakade bra! :)

    Mia – jag har fått receptet av dig. En kokbok vore roligt, men har nog för få recept än så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *