Kycklinglasagne med fetaost

kycklinglasagneLasagne går ju att laga på så många andra sätt än med traditionell köttfärs och ostsås (har jag nyss upptäckt). Här är ett gott recept med kyckling och fetasot.

Ingredienser:

  • Lasagneplattor, gärna fullkorn
  • Kycklingfilé, stekt i små bitar
  • Fetaost 1 pkt (jag tog 10%ig)
  • Creme fraiche 250 g (jag tog 5 %ig)
  • Keso ca 250 g (jag tog 1,5 %ig)
  • Krossade tomater, 1 stor förpackning
  • Hönsbuljong 1 tärning
  • Soltorkade tomater
  • Gul lök 1 st
  • Vitlök 1 klyfta
  • Kryddor efter smak
  • Riven ost att toppa med

ingr_kyckl.lasagneGör så här:

  1. Stek kycklingen i små bitar. I med lök och vitlök och stek mjukt innan du blandar i krossade tomater och buljongtärningen. Krydda väl och låt puttra ca 10-15 minuter, gärna längre (ett tips är att förbereda såsen någon dag innan om du vill att maten ska gå snabbt att laga).
  2. Blanda créme fraiche, smulad fetaost, keso, finstrimlade soltorkade tomater och kryddor.
  3. Varva lasagneplattor och rikligt med kycklingsåsen och fetaostsåsen. Strö lite riven ost på toppen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.

Anna - Trend o träning

Trend o träning är en av Sveriges största träningsbloggar med en skön mix av trender, övningstips, mode, kost och test av nyheter. Du får följa Anna Lissjanis liv med 4 barn och en karriär som frilansande personlig tränare, yogainstruktör, layoutare och illustratör. Ett brinnande träningsintresse, massor av inspiration, humor och allvar du bara inte får missa!

6 Comments

  1. Låter och ser underbart ut. Kanske ska pröva ;)

    Åt så god soppa med matlagningyoghurt och fetaost idag. Feta är så gott!

  2. Underbart gott!!
    Hade i ett par knippen färsk basilika i tomatblandningen som
    gjorde god smak!

    Tack! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *