Kycklinglasagne med fetaost

27 september 2010

kycklinglasagneLasagne går ju att laga på så många andra sätt än med traditionell köttfärs och ostsås (har jag nyss upptäckt). Här är ett gott recept med kyckling och fetasot.

Ingredienser:

  • Lasagneplattor, gärna fullkorn
  • Kycklingfilé, stekt i små bitar
  • Fetaost 1 pkt (jag tog 10%ig)
  • Creme fraiche 250 g (jag tog 5 %ig)
  • Keso ca 250 g (jag tog 1,5 %ig)
  • Krossade tomater, 1 stor förpackning
  • Hönsbuljong 1 tärning
  • Soltorkade tomater
  • Gul lök 1 st
  • Vitlök 1 klyfta
  • Kryddor efter smak
  • Riven ost att toppa med

ingr_kyckl.lasagneGör så här:

  1. Stek kycklingen i små bitar. I med lök och vitlök och stek mjukt innan du blandar i krossade tomater och buljongtärningen. Krydda väl och låt puttra ca 10-15 minuter, gärna längre (ett tips är att förbereda såsen någon dag innan om du vill att maten ska gå snabbt att laga).
  2. Blanda créme fraiche, smulad fetaost, keso, finstrimlade soltorkade tomater och kryddor.
  3. Varva lasagneplattor och rikligt med kycklingsåsen och fetaostsåsen. Strö lite riven ost på toppen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply christina slette johnsen 27 september 2010 at 20:31

    NAMM nam nam nam!!

  • Reply Katarina 27 september 2010 at 22:21

    Låter och ser underbart ut. Kanske ska pröva ;)

    Åt så god soppa med matlagningyoghurt och fetaost idag. Feta är så gott!

  • Reply Malin I Form 27 september 2010 at 23:53

    Guud vad gott det lät! Måste spara receptet :)

  • Reply Ulrika 28 september 2010 at 11:03

    Mums! Det receptet sparar jag till ett väl valt tillfälle.

  • Reply herrstrumpor 05 juni 2011 at 0:17

    Varit på besök här bloggen ett tag nu, men jag kanske kommentera

  • Reply Malin 15 augusti 2012 at 20:36

    Underbart gott!!
    Hade i ett par knippen färsk basilika i tomatblandningen som
    gjorde god smak!

    Tack! :)

  • Leave a Reply

    Follow on Bloglovin