Mor Annas köttbullar

06 april 2011
100% svensk husmanskost: hemgjorda köttbullar och hemgjord mos.

100% husmanskost: hemgjorda köttbullar och mos. Fattas brunsås men den är överskattad.

Inte de från frysdisken – nej MINA och så äkta de kan bli! Mosen också. Husmanskost är bra mat om man gör den själv och resterna från dagens köttbullar blir perfekta till barnens utflykt i morgon.

Köttbullarna är gjorda av köttfärs från mina föräldrars kor i Jämtland (ekologiskt så in i bubblan), havregryn svällda i lite grädde och mjölk, två ägg och kryddor. Mosen av kokt pressad potatis vispad med varm mjölk, en klick smör, salt och vitpeppar. Inget konstigt alls! :)

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply JoHo 06 april 2011 at 21:39

    Husmanskost FOR THE WIN! Gillar skarpt :) Och dina köttbullar ser både goda och väldigt FINA (runda och lagom gräddade) ut :D

  • Reply TID FOR TRENING 07 april 2011 at 7:07

    Så herligt! Heldig du som fåt tag på ekologisk kjøtt!

  • Reply Anna 07 april 2011 at 13:07

    JoHo – det var första gången jag fick till dem runda. Då var jag såklart snabbt framme med kameran.. ;)

  • Reply Matilda 10 april 2011 at 17:41

    Husmanskost i all ära!

  • Reply Matskafferiet 15 augusti 2011 at 13:31

    Gott!

  • Leave a Reply

    Follow on Bloglovin