Eating inspiration Kost & recept recept

Meat Free Texmex Monday med hemgjort tortilliabröd

Tortillia med quornfärs /trenodtraning.se

Mitt samarbete med Quorn fortsätter med en smaskig Meat Free texmex-måndag och recept på hemgjort glutenfritt tortilliabröd.

Jag vet inte varför texmex med tacos, tortillias eller annan plockmat förknippas med fredagsmys? Varför inte måndagsmys? Det tar ju inte längre tid att fixa än annan vardagsmat om du har mycket att göra i början av veckan. Så gott och lätt att steka upp quornfärs (för en ”Meat Free Monday”) med tacokrydda eller en egen smaksättning, hacka grönsaker och frukt, blanda en god sås eller guacemole, riva ost och ställa fram tillsammans med bröd eller chips. Sen smidigt för alla att själva ta för sig och kombinera efter hunger och smak.

Tortilliaingredienser /trendotraning.se

Till våra serverades quornfärs, sallad, avocado, rödlök, vitlökssås, aubergineröra, tomater, gurka, paprika, bladspenat, riven ost och banan.

Dessutom finns det så många olika sorters bröd/tacoskal/nachochips att variera mellan nu för tiden. Båtar, stora och små, grova, av majs, smaksatta etc, men det är även lätt att göra egna. Förra veckan testade jag att baka tortilliabröd för första gången och det var verkligen lätt som en plätt.

Glutenfria tortilliabröd /trendotraning.se

Glutenfria tortillabröd, ca 4 st:

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa äggen poröst och tillsätt sedan crème fraiche, mandelmjöl och fiberhusk.
  3. Låt svälla i 10 minuter och dela sedan degen i 4 delar.
  4. Rulla till bullar och lägg sedan mellan två oljade bakplåtspapper (ca 2 bullar per plåt) och kavla ut till tunna cirklar.
  5. Lämna bakplåtspappret på och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Länkar till min samarbetspartner Bodystore.

Glutenfria tortilliabröd /trendotraning.seTortillia /trendotraning.seMumsig måndag önskar jag i samarbete med Quorn.

 

 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Linda Assarsson
    01 februari 2016 at 7:34

    Spännande att baka egna bröd, måste jag testa :)

  • Reply
    Cherie
    01 februari 2016 at 7:41

    Det där måste vi ju bara testa med att göra eget bröd :)

  • Reply
    Ida
    01 februari 2016 at 8:52

    Hur många personer räcker en sats till?:)

    • Reply
      Anna - Trend o träning
      02 februari 2016 at 9:53

      Jag fick till 4 bröd Ida, men det beror på hur stora du gör dem. Gör dubbel sats & frys in om det blir över är ett tips!

  • Reply
    Anna
    01 februari 2016 at 9:42

    Tortillabröden måste jag testa! Passar bra med ditt inlägg idag då det ju tydligen är vegetariska dagen:) jag gjorde en jättegod fylld portabella för ett tag sen som jag tänkte äta idag med dagen till ära: http://timans.se/veganskvegetarisk-huvudratt-fylld-portabello-med-rodkal-kokt-i-hirsgradde/

  • Reply
    Karin
    01 februari 2016 at 21:38

    Hej Anna! Tror du att man kan använda kvarg istället för creme fraise!?

  • Leave a Reply