Om Trend o träning & Anna Lissjanis

header_vinter2

Trend o träning är en av Sveriges största bloggar med inriktning på träning och träningsmode men även kost, välbefinnande och familjeliv. Bloggen startades 2009, drivs av mig, Anna Lissjanis, och låg först på egen domän för att sedan flyttas till Aftonbladet Wellness ett år innan den hamnade här. Den har blivit rankad som en av de 10 mest inflytelserika träningsbloggarna av Twingly 2012 och 2013, samt nominerad till Guldhjärtat 2011, till Blog Awards 2012, som finalist vid Finest Awards 2013 och 2014, samt Life Blog Award 2015.

jag_barn_satsJag kommer ursprungligen från byn Jormvattnet i norra Jämtland men är sedan år 2000 bosatt i Stockholm med man och 4 barn + 2 änglabarn. Jag brinner för träning, hälsa och att inspirera andra till att må bra – både på in och utsidan, men delar även med mig av min vardag som 4-barnsmamma, recept och annat.

Hela mitt vuxna liv har jag arbetat inom träningsbranschen på olika sätt. Jag är  utbildad Personlig Tränare vid Personal Training School samt Lic. Eleiko PT, Bodypump- och Yogainstruktör och har läst Kostrådgivarutbildningen vid S.A.F.E. Education. Under 2012-2013 var jag med och grundade PT-onlineportalen pt+ där jag är delägare, liksom i företaget My Performance där jag bedriver min verksamhet med föreläsningar, arrangör av event och som PT mot företag och privatpersoner. Jag syns även som träningsexpert i media med jämna mellanrum.

Som personlig tränare och 4-barnsmamma har min naturliga inriktning gått mot träning och hälsa för familjer. Tillsammans med Milla Åkerlund har jag skapat träningskonceptet Frisk & Stark Familj som arrangerats 2 gånger vid Wenngarn Sportcenter och nu vid familjeresor för Apollo.

Träning har varit en del av mitt liv från barnsben och idag lever jag ett aktivt liv fullt av styrketräning, löpning, yoga och skidåkning. Under en period blev det för mycket av allt och jag drabbades av ortorexi. Därför undviker jag pekpinnar och måsten så mycket som möjligt. Jag vill inspirera till en sund livsstil där mina läsare blir peppade att må så bra som möjligt, utan att jämföra sig med andra.

Utmaningar driver mig och mina största tävlingsmeriter är:

dantehopp

Jag har även utbildning i Multimediadesign på Karlstads Universitet varav ett halvår Illustration vid Falmouth Collage of Art. Att måla och rita har alltid varit ett stort intresse och idag frilansar jag med uppdrag inom layout och illustration. Några exempel hittar du här. Ännu ett sätt att binda ihop min passion för träning, barn och skapande är att ge ut pedagogiska barnböcker som uppmuntrar till rörelse. Ovan en illustration till min egen barnbok om Dante som jag gett ut tillsammans med Caroline Nilsson.

För att komma i kontakt med mig, vänligen maila: trendotraning@gmail.com